• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Dalış Alanları

Türkiye’mizde Dalış Yapılacak Yerler 

Marmara

Sivri Ada: İstanbul’ da dalış eğitimi veren birçok kuruluşun uğrak yeri olan Sivri Ada, yerleşim olmaması ve güçlü akıntıların bulunmaması nedeniyle dalış yapmaya oldukça uygundur. 

Büyük Ada: Ansızın derinleşen kayalıkları, kumluk alanlardaki türlü kabukluları, iri ve çeşitli deniz yıldızları ile, bu alan çok ilgini çekecektir. 

Sedef Adası ve Tavşan Adası: Bu bölgede dalış yaptığında, değişik renkli deniz anaları, seni ürkütebilir. Türleri ile ilgili bilgin yoksa, pek yaklaşmamaya özen göstermelisin. 

Marmara Adası: Dalışa açık bölgeleri pek fazla ilgi çekmemektedir. 

Avşa Adası: Adada bulunan Çınar Burnu, gece dalışları için uygundur. Kabuklu canlılar ve vatozlara rastlaman mümkündür. 



Ayvalık 


Maden Adaları: Ayvalık yarımadasının ucunda bulunan adanın birçok alanı, dalışa kapalıdır. Ancak, özel izinle dalış yapılmaktadır. 

Güneş Adası: Uzak ve pek ilginç olmadığı için, burada dalmanı tavsiye etmeyiz. 

Kerbela: Tecrübeli dalıcılara uygun dalış noktasıdır. Kayalıklar 30 metreden başlayıp 65 metreye kadar devam eder. Dalıcıların favorisi kırmızı yelpaze mercanları, gorgon ormanları, orfoz, müren, migri, böcek, gibi çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Muhteşem bir sualtı faunasına sahiptir.

Tokmaklar: Tecrübeli dalıcılara uygun dalış noktasıdır. Tepesi 30 metreden başlayıp 65 metreye kadar devam eder. Kırmızı mercanları, gorgonları, orfoz, müren, böcek, migri gibi çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Görülmesi gereken bir dalış noktasıdır.

Ezer Bey: Tecrübeli dalıcılara uygun bir dalış noktasıdır. Taşlar 25 metreden başlayıp 60 metrelere kadar devam eder. Kırmızı sarı mercanlar, orfoz, lahos, migri, müren, böcek ve çeşitli balıkları görebileceğiniz çok güzel bir dalış noktasıdır.

Deli Mehmet: Orta seviyedeki dalıcılarında dalabileceği bir dalış noktasıdır. 18 metreden başlayıp 42 metreye kadar devam eder. Dalıcıların seviyelerinin iyi olması ve kırılgan kırmızı mercanlara zarar vermemeleri için mercanların yakınlarında palet vurmamaları gerekir. Çeşitli kırmızı mercanlar ve sarı gorgon ağaçları, müren, migri, böcek ve çeşitli balıklar görebileceğiniz çok güzel bir dalış noktasıdır.


Bodrum 


Kocaburun: Batısında 12 metreye 40-45 dakikalık, doğusunda 17 metreye 45 dakikalık dalış yapılabilir. Dalışın en ilgi çeken yanı, bölgeyi mesken edinmiş karagöz sürüleridir. 

Köçek Adası: Amforalar ve ilginç formasyonlara sahip ada, derin dalışlar için elverişlidir. Dalış bölgesinde akıntı yoktur. 

Fener Burnu: Bodrum’ da gece dalışları için çok elverişli olan Fener Burnu, ilginç bir kayalık yapıya ve formasyonlara sahiptir. 



Fethiye 


Balaban Adası: Orta ve ileri seviyedeki dalıcılar için uygun bir bölgedir. Maksimum derinlik 30 metredir. Dalgıçlar, adanın etrafında dolaşıp, tekneye dönebilirler. Su altı canlılığı ve amfora kalıntıları muhteşemdir. 

Kızılada Feneri: Orta ve ileri seviyedeki dalıcılara uygun olan bölge, dalga ve akıntı yüzünden öğlenden sonra dalışa uygun değildir. 

Şahin Burnu: Süngerler, amforalar, deniz yıldızları ve ahtopotlarla çok zevkli bir dalış bölgesidir. Orta ve ileri seviyedeki dalıcılar için uygun bir bölgedir. 


Kaş 


Kanyon: 
Antik kıyı şeridini, koruma amacıyla, sportif dalışa kapalı olan bölgede, özel izinle dalış yapılabiliyor. Genişliği 10 metre olan iki duvar arasında dalış yapılabilen yer, bol bol fotoğraf çekilebilecek bir cennet adeta... 

Güvercin Adası: Suyun berraklığı ile ilgi çeken bir dalış noktasıdır. 

Fener Burnu: Genellikle eğitim sonrası dalışları yapılan bir bölgedir. Yavaş yavaş derinleşmesi, deneyimsiz dalgıçların kendilerine güven duymalarını sağlar. Kırık amforalar ve renkli balıklar ilginçtir. 


Saros 


İbrice Limanı: İbrice Limanı, tüm İstanbul dalıcılarının yakından tanıdığı bir dalış bölgesidir. Bölge hem normal dalışa, hem de eğitime uygundur. Bölgede migri ve müren balıklarına rastlamak mümkündür. Ayrıca güzel mercan formasyonları da bulunur. 

Toplar Burnu: Bölgedeki dalış şekli duvar dalışıdır. Eşsiz bir dalış noktasıdır. Sünger ve mercanlarla örtülmüş bir sürü mağaraya rastlayabilirsin. 

Asker Tası: Tüm Saros balıklarına rastlayabileceğin eşsiz bir dalış noktasıdır. 

Minnoş Adası: Adanın etrafında tam bir tur atarak dalman mümkündür. Oldukça derin noktalara kadar devam eden bu kayalık bölge, mercan ve gorgon oluşumları, kayaların bitip, kumluğun başladığı noktada da, vatozlar ve deniz kaplumbağaları dikkat çeker. 

İbrice Kayalıkları: Burası tüm dalış okulları tarafından, büyük ilgi gören ve tüm İstanbul dalgıçlarının ehliyet aldığı imtihan sahasıdır.

Çeşme

Fener Adası: Derinlikleri 18 metre olan yörede yapılacak dalışlarda renkli dip yapısı sizi büyüleyecek. Her türlü sünger ve mercanın bulunduğu ada yöresinde karagöz, sarpa gibi küçük sürü balıkları da dalışta size eşlik edecek. Kimi kez fokların görüldüğü adada birkaç eski fok mağarası da bulunuyor.

Yatak Adası: Derinliğin 40 metreye kadar gittiği bu ada yaklaşık 8-10 metre derinlikte yer alan muhteşem mağarası ile ünlü. Genellikle günün son dalışı için tercih ediliyor. Adanın batısında yer alan iki mağara girişi ve içindeki süngerlerin kapladığı alan ile oluşan renkli cümbüşü makro ve geniş açı fotoğraf çekenler için oldukça uygun.

Eşek Adası: Etrafında birçok dalış noktası olmasına rağmen yarık kaya noktası adanın en güzel yeri. Derinlik 50-60 metrelere kadar inebiliyor. Özellikle üstü 20 metrelerden başlayıp dibi 40 metrelere kadar inen doğu duvarı her dalgıcın görmek isteyeceği bir yer.



Yarış Kuralları